Fysiotherapie voor een actief leven

In onze maatschappij horen blessures door ongetraind sporten, overgewicht of een slechte houding er gewoon bij. Bij de Active Health Clinic in Leidschenveen en Ypenburg zitten alle specialiteiten bij elkaar om elke klacht of blessure te verhelpen. Voor veel voorkomende blessures, zoals schouderklachten, knieklachten en hoofdpijn zijn zelfs speciale behandelplannen opgesteld. Daarbij wordt van allerlei specialismen gebruik gemaakt, zoals fysiotherapie, manuele therapie, fitness en hydrotherapie. Als er sprake is van overgewicht kun je ook een beroep doen op een gewichtsconsulent. Het is niet nodig om via een arts te worden doorverwezen naar de praktijk voor fysiotherapie.

Gestructureerde aanpak van fysiotherapie

Wie vanwege klachten een afspraak maakt voor fysiotherapie wordt altijd volgens een vaste structuur behandeld. Eerst wordt een uitgebreid onderzoek gedaan door een therapeut. Hij moet uitzoeken waar de klachten vandaan komen. Op basis van die diagnose wordt een behandelplan opgesteld. Vervolgens worden de omliggende gebieden bij de blessure onderzocht. Het is goed mogelijk dat – om de pijn te ontzien – een verkeerde manier van bewegen is aangeleerd. Als dat het geval is wordt door middel van fysiotherapie ook die omgeving van de blessure behandeld. Ook wordt geprobeerd om het aangeleerde gebruik van spieren en gewrichten te verhelpen.

Programma op maat om fit te blijven

Na enkele behandelingen fysiotherapie zal de blessure vrijwel geheel genezen zijn. Dat betekent niet dat de behandeling al is afgerond. Want, zeker bij blessures die geruime tijd duren, moet worden gewerkt aan het versterken van de spieren, pezen en gewrichten. Ook dat gebeurt door middel van fysiotherapie. Tenslotte worden er maatregelen genomen om te voorkomen dat een blessure opnieuw zal ontstaan. Daarvoor wordt gekeken naar de thuis- en werksituatie. Als blijkt dat daar een verkeerde houding wordt aangenomen krijg je tips om dat te veranderen. Fitness is ook een mogelijke oplossing.