Bootpech: wat moet ik doen?

Stel je eens voor. Je bent lekker aan het varen en er gaat iets goed mis. Je kan geen kant meer op en dobbert maar een beetje rond op het water. Er zijn verschillende ongevallen die op water kunnen gebeuren. Een van de meest bekende is bootpech. Bij bootpech is een onderdeel van de boot kapot waardoor je niet meer verder kunt varen.

Wie kan mij helpen bij bootpech?

Wanneer je op water ligt en niks meer kunt doen kun je gaan seinen naar andere boten in de hoop dat zij iets voor jou kunnen betekenen. Dit is een optie die veel mensen in nood doen maar de omliggende boten hebben vaak net zo veel verstand van de problemen als jij zelf. Het is bij bootpech veel handiger om de reddingsdienst te bellen. Doe dit wel pas als je zelf in een veilige omgeving bent.

Wat doet de reddingsdienst bij bootpech?

Als je bootpech op water hebt en je wilt hulp dan kan je de reddingsdienst bellen. Bootinnood is een organisatie die bij noodsituaties binnen een kwartier bij je is om je verder te helpen. Deze reddingsdienst kan jou helpen bij een storende motor of afval in de stroef. Het liefst wordt het probleem ter plekke opgelost, maar soms is het nodig dat de boot wordt meegesleept.

Je hoopt natuurlijk nooit last te krijgen van bootpech en vooral niet midden op het water. Wanneer dit wel het geval is moet je zo snel mogelijk de reddingsdienst bellen. Zij kunnen jou binnen een half uur helpen zodat jij jouw vakantie of boottocht kan voortzetten!